4 такырып тест

Еще один вопрос
1. Малдың сырт пішіні әдемі, кей уақытта жоғары қоңдылықта болатын малдың қандай күйі болып саналады?

А. зауыттық,
В. көрмелік,
С. жұмыстық
D. бордақылық.
2. Арқа және бел омыртқаларының бұлшық еттері орташа жетілген шат сүйегі мен бел омыртқасының ұштары аздап шығып тұрады; арқасы мен қабырғаларында жинақталған майы білінбейді. Бұл қандай қоңдылық категория сипаттамасы?

А. Жоғары
В. Орташа
С. Орташадан төмен
D. Арық
3. Сүйегі онша ауыр емес аяқ және бас сүйегі мөлшерлі қалыңдықта, орташа көлемді, терісі тығыз, жүн сапасы жоғары.Конституция типі:

А.дөрекі
В. Нәзік
С. Тығыз
D. Болбыр
E. мықты
4. Қойдың сүйегі өте күшті дамыған, мұрны өте дөңес, мал ірі, салмақты, терісі қалың, жүні біркелкі емес. Конституция типі:
А.дөрекі В. Нәзік С. Тығыз D. Болбыр E. мықты
5. Сояр алдындағы салмақтың сойыс салмағына проценттік қатынасы қалай аталады:

А. сойыс салмағы
В. Тірі салмағы
С. Ұша салмағы
Д. сойыс шығымы
Е. еттілік коэффициенті
6. Ересек қойлардың орташа ұша салмағы (кг):

А. 15-18
В. 20-30
С. 12-14
Д. 16
Е. 19
7. Бір жасқа дейінгі жас малдың орташа ұша салмағы (кг):

А. 6-8
В. 7-9
С. 10-12
Д. 15-20
Е. 13
8. Қозылардың орташа ұша салмағы (кг):

А. 5
В. 8-9
С. 10-15
Д. 7
Е. 6
9. Іш майы мен бірге ұша салмағы:


А. сойыс салмағы
В. ұша салмағы
С. ұша шығымы
Д. сойыс шығымы
Е. тірі салмақ
10. I категория субөнімдерге жатады:

А. Тіл, ми, бауыр
В. Қарын, қөкбауыр, өкпе
С. Жүрек, қарын, өкпе
Д.бауыр, бос бас, диафрагма
Е. Ми, көкбауыр, қарын